Azijska mešanica petih začimb, znana tudi kot "five spice", je nepogrešljiva v azijski kuhinji, saj združuje pet osnovnih okusov: sladko, grenko, slano, pekoče in kislo. Ta mešanica, katere ideja izvira iz Kitajske, se uporablja za začinjanje različnih jedi, vključno z zelenjavo, rižem, mesom (svinjina, piščanec, raca) in stir-fry jedmi. Poleg tega lahko njeno sladkobno aromo uporabimo tudi pri pripravi sladic, kolačev, vafljev in palačink ter jo celo vmešamo v mleto kavo ali koktejle.Izdelek izvira iz Slovenije in vsebuje pet začimb, kot so kitajski cimet (kasija cimet), klinčki, semena komarčka, zvezdasti janež in črni poper. Recepti za to mešanico se lahko razlikujejo glede na regijo, vendar se trudimo, da se naša mešanica čim bolj približa originalu. Ta vsestranska začimbna mešanica je tako odlična za različne kulinarične potrebe.
SestavineZvezdasti janež, komarček, klinčki, cimet, črni poper.
Lahko vsebuje sledi glutena.
ShranjevanjeZačimbe shranjujemo pri sobni temperaturi med 15 in 25°C, v suhem in temnem prostoru. Temperatura prostora naj nikoli ne preseže 25°C , prav tako začimb ne izpostavljamo direktni sončni svetlobi.