Vino goste teksture z globoko rubinasto rdečo barvo. Zasuk obarva stene kozarca in počasi polzeče solzice obarva.
Arome so intenzivne in spominjajo na robidnice, črno če&scaron njo in slivo. Najdemo tudi črni poper, tobak in nageljnove žbice, obenem pa tudi nežno noto konice svinčnika, čokolade in kave. V zaključku zaznamo rahlo noto sladkega korena in suhih mediteranskih zeli&scaron č.
Vino je mehko in z dobro vgrajenimi alkoholi. Svežina se poigrava z mineralnostjo in tanini, ki le izkazujejo dolg življenjski potencial vina. Okus je intenziven, krepkega telesa ter elegantne, dolge obstojnosti. V pookusu zaznavamo zlasti zrelo črno jagodičevje, poper in tobak.
Vino, ki se bo odlično podalo sočni pljučni, ali pa florentinskemu zrezku. Arome po začimbah bodo izdatneje nadgradile divjačinski hrbet v redukciji rdečega vina in marmelado iz gozdnih sadežev.
Sorta: merlot, refo&scaron k, cipro, cabernet sauvignon, maločrn, syrah ...
Priporočena temperatura serviranja: 14&ndash 16 ° C
Potencial staranja: 10&ndash 15 let
Vinifikacija: sponatna fermentacija z lastnimi kvasovkami, maceracija 14 do 20 dni, zorenje v rabljenih hrastovih sodi 16 mescev
Minister za zdravje opozarja:Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!