Kakšne so prednosti peke na žaru s kadilnico G21?
Genialno oblikovana škatla iz nerjavečega jekla s pokrovom se zapre, potem ko jo napolnimo s sekanci ali lesnimi sekanci in postavimo med gorilnike plinskega žara ali na rešetko žara na oglje ali električnega žara. Po zapiranju pokrova žara in segrevanju žara se iz namočenih sekancev začne odvajati dim, ki napolni prostor žara in pečeno meso, ribe ali druge specialitete dobijo edinstveno dimljeno aromo. G21 smoking box je odličen tudi za dimljenje sira, sadja in zelenjave na žaru.
Dizajn orodja za žar - G21 smoking box
G21 kadilna škatla s pokrovom je močna in stabilna tudi pri visokih temperaturah znotraj žara. Izdelali smo ga iz nerjavečega jekla in predvideli luknje v spodnji steni in pokrovu. Zahvaljujoč tem zračnikom se dim sprosti zunaj škatle in napolni notranjost žara. Dimilnica G21 je kompaktna z merami 23 x 9 cm in višino 4 cm in jo enostavno postavite med gorilnike plinskega žara ali na rešetko žara na oglje ali električnega žara. Pokrov žara naj bo zaprt ves čas, ko pečete na žaru s prekajevalnico, da lahko dim kroži po notranjosti.
Nasveti za maksimalno uporabo kadilne škatle G21
Namočiti ali ne namočiti? Pred uporabo priporočamo, da sekance ali sekance namakate, da ustvarite dim in preprečite gorenje sekancev. Po namakanju lesnih sekancev tekočino temeljito iztisnite, premokri sekanci in sekanci bi samo parili, namesto da bi se kadili. Okus mesa na žaru ali drugih dobrot in aroma dima naj se ujemata. V celoti izkoristite žar smoke box in vanj vlagajte lesne sekance iz različnih vrst lesa, odvisno od tega, kaj pečete. Lahko se poigrate tudi s tekočino, v katero namakate lesne sekance, sekance ali sekance – limonin sok bo dodal odlično aromo po dimu ribam, morskim sadežem ali belemu mesu, poskusite lahko tudi z jabolčnim ali ananasovim sokom, aromo iz dima po odličen je tudi sekanec namočen v pivo ali lahko vino.
S čim napolniti škatlo?
Pri izbiri lesnih sekancev, oblancev ali ostankov za kadilnico G21 imate veliko prostora za eksperimentiranje in odkrivanje. Preizkusite različne vrste lesa, paleta okusov je neverjetna. Lesni sekanci ali orehovi sekanci se odlično podajo k govedini in svinjini. Dim iz orehovega čipsa je močan in zelo aromatičen. Jabolčni les je idealen za svinjino in perutnino, njegova dimljena aroma je blaga in sladka. Češnjev les je odličen in vsestranski, primeren za svinjino, govedino, perutnino in divjačino. Sladkega in nežnega okusa, ki se dobro ujema z drugimi lesovi. Jelšin čips ali kosmiči so idealni za ribe in perutnino. Njihov dim je nežen in daje mesu sladko aromo.
Značilnosti: