Bio moka za peko kruha je brez glutena in kvasa.
Hitri kruh v 60 minutah:
Dodajte samo še 500 ml vode.
Zadostuje za cca 850 g kruha.
Tako preprosto:
1. Ogrejte pečico na 200˚C.
2. Mešanici za hitri kruh dodajte 500 ml hladne vode in mešajte 2 minuti.
3. Ne sme vzhajati.
4. Testo takoj položite v namaščen pekač.
5. Po vrhu premažite z vodo.
6. V pečico postavite ognjevarno posodo z malo vrele vode.
7. Kruh pecite 5 min, nakar ga zarežite po dolgem.
8. Pecite še 53 minut na spodnji rešetki.
9. Takoj obrnite iz pekača in pustite, da se ohladi, preden ga narežete.
Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1550 kJ/368 kcal; maščobe: 7,8 g; od tega nasičene maščobne kisline: 1,0 g; ogljikovi hidrati: 63,4 g; od tega sladkor: 1,3 g; vlaknine: 6,5 g; beljakovine: 7,7 g; sol: 2,6 g.
Proizvodnjo kontrolira: DE-ÖKO-007. Kmetijstvo EU/izven EU.
Proizvajalec: Bauck GmbH, Nemčija.
Lastnosti: