Vse sestavine, ki jih potrebujete za prave babičine krofe, so: 50 g masla 250 ml mleka 40 g kvasa 60 g sladkorja v prahu 4 rumenjaki 500 g navadne moke + moka za valjanje Sol 5 žlic ruma rastlinsko olje za cvrtje sladkor v prahu za posip marmelada za nadev kremni sir 1. Maslo se naj zmehča pri sobni temperaturi. Mleko malo segrejemo. V polovico mlačnega mleka zdrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in premešamo. Pustimo, da kvas vzhaja na toplem. 2. Zmehčano maslo, preostali sladkor in rumenjake stepemo. Dodamo presejano moko, ščepec soli, kislo testo, ostanke mleka in rum. Naredimo mehko testo, ga rahlo potresemo z moko, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati približno 40 minut, dokler se volumen ne podvoji. 3. Vzhajano testo razvaljamo in pustimo vzhajati še 15 minut. 4. V ponvi segrejemo višjo plast olja. S pomočjo kalupa iz testa izrežemo kroge in jih na vročem olju zelo počasi na obeh straneh scvremo do zlatorjave barve. Končane krofe damo na pekač, obložen s papirnato brisačo, da odstranimo odvečno maščobo. Nato jih posujemo s sladkorjem, nadevamo z marmelado, dodamo kepico kremnega sira in postrežemo.