Vzemite bučo in jo narežite na tanke kolute. Kolutom odrežite robove, da vam v sredini ostane pravokotnik. Tudi odrezane »robove« boste uporabite, samo odstranite lupino. Te pravokotnike iz buče narežite na trakove oziroma palčke. Tukaj ni pravila – širina in dolžina palčke je vaša preferenca, saj veste, eni imajo radi tanke, drugi pa širše. Bučkine palčke vrzite v skledo. Prilijte manjšo količino olivnega olja ter osnovne začimbe, kot so sol, česen in cimet. Glede na to, da ima vsak svoj okus, lahko dodate količino začimb po svojem okusu. Prav tako pa lahko dodate še kakšno drugo začimbo 😊. Dobro premešajte palčke, da bodo vse prepojene z oljem in začimbami. Če boste pekli v pečici, vzemite peki papir, ga postavite na pleh in po njemu razdelite bučkine palčke. Predhodno segrejte pečico na 175°C in pecite vsaj četrt ure, potem pa pojačajte temperaturo na 200°C in počakajte še 5 minut. Če boste pekli v cvrtniku na vroči zrak, dodajte veliko manj olja. Če boste pekli v ponvi, potrebujete malo več olja.