Pripravite kuhinjskega robota in v njegovo posodo dajte zmehčano maslo in sladkor v prahu. Ta korak je pomemben, saj je tukaj ključnega pomeni to, da te dve sestavini penasto umešate. Ko že mislite, da je dovolj, pustite kuhinjskemu robotu, da še malo meša. Vztrajnost je ključ do krhkosti. Vsaj pri teh piškotih. Ko dobite popolno penasto mešanico, tej dodajte dva rumenjaka in dva vaniljeva sladkorja. Zopet prižgemo robota in pustimo, da elegantno in kakovostno zmeša vse sestavine. Moka je zadnja sestavina, ki jo bomo dodali. Pomembno je, da moko dodajamo počasi, da se ta umeša v penasto mešanico. Končamo, ko dobimo kompaktno testo. Testo vzamemo v roke in ga še malo zgnetemo na starinski način – na roke. Ga sploščimo, damo na krožnik ali pladenj ter pokrijemo s prozorno folijo. Sedaj je čas, da se spočijete vi in testo. Počitek naj traja 30 minut, primeren prostor je hladilnik. Ko alarm zazvoni, vzemite testo in ga še nekaj minut pustite, da se »naleze« sobne temperature. Vzemite valjar in gremo v akcijo. Pekovski namig: na pult namesto moke položite peki papir, nanj dajte testo, na testo pa še en peki papir – tako boste lažje valjali in naredili enakomerno debelo testo. Izberite najljubše oblike modelčkov za piškote, če imate umetniško žilico, pa lahko prostoročno režete oblike. Profesionalen nasvet: piškote polagajte na ohlajen pekač. Tako bodo ohranili popolno obliko. Pečico predhodno ogrejte na 180°C, v primeru uporabe ventilacije pa na 160°C. Peka naj traja do 10 min. Preden boste stegnili prste po pečenih maslenih piškotih počakajte, da se ohladijo.