Božični piškoti, masleni piškoti, navadni piškoti, linški piškoti, čokoladni piškoti, vaniljevi kifeljci… Ni važno kakšni, važno da so! Kateri pa so najboljši piškoti na svetu za vas? Da bo te praznike iz kuhinje omamno dišalo po vseh dobrotah, smo pripravili najbolj slastne recepte za piškote. Saj veste, da se dieta začne šele drugo leto 😉.
Pripravite kuhinjske pripomočke, vse posipe in dekoracijo, prižgite božični seznam pesmi in si natočite skodelico kuhanega vina! Naj se peka začne zdaj! 😊
Krhki piškoti, ki se topijo v ustih, so nepogrešljiv del piškotnega pladnja. In sigurno si bodo tatovi oblizali prste in brez sramu pojedli vse do zadnjega.
Pri pripravi najbolj slastnih maslenih piškotov boste potrebovali male pomočnike:
Recept za 50 maslenih piškotov gre takole:
Prvi korak je, da vzamete maslo in ga vsaj 30 minut pustite na sobni temperaturi, da se omehča.
Linški piškoti, linške oči, linški učki, linški vse. Če ste osvojili maslene piškote, vam tudi linški piškoti ne zagotovo bodo predstavljali večjega izziva.
Pripravite:
Naslednji izziv je valjanje testa. Ker se linške piškote »sestavlja«, je pomembno, da je vsaka »plast« debela vsaj 4 milimetre. V razvaljanem testu začnemo izrezovati piškote. Ker se zgornja in spodnja plast linškega piškota razlikujeta, morate izrezati enako število »celih piškotov« in »oči«. Kar bo viška, lahko pohrustate 😊. Postavite v pečice in pecite med 6 in 8 minut.
Čokoladni piškoti gredo kot za med. Ustvarite lahko tisoč in en čokoladni piškot: Imate radi ameriške piškote s koščki čokolade ali hrepenite po piškotih, ki so celi čokoladni? Bi kombinirali čokolado s karamelo ali kokosom? Ali bi dodatno okrasili čokoladni piškot s čokolado, ali bi raje pomakali v še toplo čokolado? Opcij je nešteto! In vse pašejo vsakemu čokoljubcu.
Mi smo se težko odločili med recepti. Ampak smo se morali. Predstavljamo vam… Čokoladno čokoladne piškote s slano karamelo (ki jo lahko nadomestite s čokolado 😉)!
Na seznamu za v trgovino naj se znajdejo naslednje sestavine:
Slano karamelo lahko kupite v trgovini, lahko pa jo pripravite sami. Pa dajmo še na hitro napisat tale recept:
V kozico nasujte sladkor. Pozor: samo bel sladkor je primeren! Ko se sladkor stopi, mu dodajte maslo. Malo pomagajte, da se raztopi – premešajte. Dodajte sladko smetano in dvignite temperaturo štedilnika, da mešanica zavre. Dodajte žičko solo. To je to. Sladko in slano.
In zapomnite si – vsak piškot je lahko božični piškot, če mu dodate pravo obliko in dekoracijo.
Slastne praznike,
vaš Shoppster ❤️