V trgovini v košarico zmečite: listnato testo, 1 kg mleto mešano meso, 200 g krušnih drobtinic, 100 g parmezana, 4 jajca, 2 čebulici, klasične začimbe (sol, poper, česen) in olje. Listnato testo pustite na sobni temperaturi, da bo mehko. Malo boste jokali ob pripravi mumij, saj v prvem koraku režete čebulice. Brez sramu, če boste pri temu uporabili očala za plavanje. Popražite čebulo do zlate barve in ji dodajte česen. Pozor! Če imate strok v česnu, ga zmečkajte, če imate pa na voljo česen v prahu, temu dodajte kanček vode, da nastane neke vrste česnova pasta. Nasekljajte peteršilj kot kung fu panda. Naribajte parmezan! Ste slišali – naribajte! Ne uporabiti že vnaprej naribanega v vrečkah, kuglice bodo izgubile okus. Zdej, ko imamo vse pripravljeno, vržemo v skledo. Dodajte tisti par jajc, sol in poper. In postanimo sam svoj ročni mešalnik. Mešajmo in gnetimo do popolne mase. Nato oblikujemo kroglice, ki pa so lahko bolj sploščene. Spečemo. Listnato testo raztegnemo. »Hrbtni del« testa za mumijo naj bo cel, medtem ko na desni in levi strani naredimo zareze, da naredimo trakove, ki jih bomo nato ovili okoli mesa. Na testo položimo kroglice, jih ovijemo s trakovi, za oči uporabimo olive. Damo v pečico, dokler testo ne porjavi.