Vse kategorije

Značilnosti vina: Vino je &scaron krlatno rdeče barve in gosto.Vonj je zelo intenziven, fin in bogat. Zaznamo vonjave po zrelem in suhem rdečem sadju, predvsem jagodičevju. Dokaj so zaznavni tudi vonji po sredozemskih začimbah ( timijan, origano ).V okusu je vino suho, toplo in mehko, sveže, sadno, rahlo tanično in okusno, uravnove&scaron eno, intenzivno, dokaj elegantno in obstojno, harmonično, polno in primerno.
Spajanje s hrano: Divjačinske jedi, rdeče meso ( pečeno, na žaru ), suho meso, zreli in pikantni siri.
Sorta grozdja: 40% cabernet sauvignon, 22% merlot, 22% cabernet franc, 16% modra frankinja
Lega vinogradov: terase, južna pozicija
Sestava tal: lapor, pe&scaron čenjak
Trgatev: redčenje grozdov v začetni fazi barvanja jagod, trgatev ročna
Vinifikacija: fermentacija z maceracijo 14 dni, nežno stiskanje in pretok v hrastove sodčke &ndash barriquee
Zorenje: 24 mesecev v barik sodčkih
Stekleničenje: 4500 steklenic
Vsebnost alkohola: 14,0 % vol
Vsebnost skupnih sulfitov: 27 mg/l
Temperatura serviranja: od 18 do 20° C
Potencial staranja: Vino je na začetku svoje poti, sicer primerno za uživanje, vendar bo z leti pridobivalo na harmoničnosti in pitnosti, svoj vrhunec bo verjetno doseglo ob starosti 8 let.
Minister za zdravje opozarja:Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Značilnosti vina: Vino je &scaron krlatno rdeče barve in gosto.Vonj je zelo intenziven, fin in bogat. Zaznamo vonjave po zrelem in suhem rdečem sadju, predvsem jagodičevju. Dokaj so zaznavni tudi vonji po sredozemskih začimbah ( timijan, origano ).V okusu je vino suho, toplo in mehko, sveže, sadno, rahlo tanično in okusno, uravnove&scaron eno, intenzivno, dokaj elegantno in obstojno, harmonično, polno in primerno.
Spajanje s hrano: Divjačinske jedi, rdeče meso ( pečeno, na žaru ), suho meso, zreli in pikantni siri.
Sorta grozdja: 40% cabernet sauvignon, 22% merlot, 22% cabernet franc, 16% modra frankinja
Lega vinogradov: terase, južna pozicija
Sestava tal: lapor, pe&scaron čenjak
Trgatev: redčenje grozdov v začetni fazi barvanja jagod, trgatev ročna
Vinifikacija: fermentacija z maceracijo 14 dni, nežno stiskanje in pretok v hrastove sodčke &ndash barriquee
Zorenje: 24 mesecev v barik sodčkih
Stekleničenje: 4500 steklenic
Vsebnost alkohola: 14,0 % vol
Vsebnost skupnih sulfitov: 27 mg/l
Temperatura serviranja: od 18 do 20° C
Potencial staranja: Vino je na začetku svoje poti, sicer primerno za uživanje, vendar bo z leti pridobivalo na harmoničnosti in pitnosti, svoj vrhunec bo verjetno doseglo ob starosti 8 let.
Minister za zdravje opozarja:Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!