Videz: Grozdje z najboljšimi parametri zrelosti je ločeno od pecljev in macerirano z jagodnimi kožicami 28 dni. Po kontrolirani fermentaciji se izvede mehko stiskanje. Vino zori v inox cisternah in delno v hrastovih sodih barrique, kjer pridobi leseno noto, strukturo in začinjen vonj.
Vonj: V vinu se prepozna zrelost sliv in temnega jagodičevja, ki se postopoma razvije v toplino marmelade, vonj usnja in tobaka.
Okus: Vino je izredno mehko, zaznavna je prijetna sadna nota rdečega sadja. Ima enostavno strukturo s prijetno svežino.
Zaključek: Vino je značilno po svoji mehkobi in nežni sadni noti, ki se lepo prepleta z leseno noto in začinjenim vonjem.
Lastnosti: - Država: Slovenija
- Letnik: Tekoči letnik
- Regija: Goriška Brda
- Sorta: Zvrst
- Stil: Bogato Rdeče
- Stopnja sladkorja: suho
- Litraža: 0,75 L
Minister za zdravje opozarja:Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!