Peka na žaru na litoželezni plošči bo izrazu »popolna poslastica« dodala novo dimenzijo. Ste ponosni lastnik plinskega žara Mexico ali California BBQ G21? Se vam cedijo sline ob misli na biftek na žaru, sir, postrv, jajca, klobase, jajčevce, papriko in druge dobrote iz letne kuhinje? Potem obvezno nabavite litoželezno žar ploščo G21. Verjemite, tako sočnega zrezka še niste jedli.
Zakaj lito železo?
Lito železo je eden najtrpežnejših materialov za peko na žaru. Je zelo odporen na visoke temperature in praske. Na vsaki polovici litoželezne plošče imate na voljo drugo vrsto površine. Ena polovica je gladka in jo uporabljate predvsem za pečenje sesekljane zelenjave, jajc in sira. Druga polovica z grebeni je namenjena pravilni peki zrezkov, večjih kosov zelenjave in rib.
Okusna in zdrava zelenjava
Si želite privoščiti zelenjavno mešanico, pripravljeno na vašem plinskem žaru? Zelenjavo lahko pečete na žaru, vendar jo morate narezati na velike kose, da ne pade v ogenj. Poleg tega lahko tako pečeno zelenjavo enostavno zažgete in gostom namesto sočnih, zdravih dobrot postrežete posušene napolitanke. Litoželezna žar plošča je odlična rešitev. Zelenjavo popečemo na velike kose in v mešanici narežemo na majhne koščke. Bodite prepričani, da boste s prijatelji še dolgo navduševali nad sočno zelenjavno mešanico na žaru.
Kaj pa pravi kos mesa?
Izpostaviti velja tudi zrezek, pečen na žaru, vendar bo pri njegovi pripravi večina soka odtekla in meso bo ostalo nekoliko trše. Pri peki na žaru na plošči se vam to ne bo zgodilo! Pri peki zrezkov na litoželezni plošči ohranite večino sokov v mesu. Tako dobite zlato rjavo skorjo na površini, v notranjosti pa je meso mehko in sočno. Že imate naloženo meso in sesekljano zelenjavo? Zato pripravite žar, stopite litoželezno ploščo, ohladite pijačo, povabite prijatelje in uživajte v sproščujoči večerji na prostem.
Lastnosti:
Dimenzije in teža:
- Mere (Š x V x G): 43 x 1 x 20,5 cm
- Teža: 4,8 kg